Zdrave božične slaščice
Prehrana Recepti

Zdrave božične slaščice

December je mesec, ko skoraj vsi pripravljamo ali jemo božične slaščice. Ne zagovarjam tega, da bi bilo treba iz prehrane izločiti vse slaščice. Vsaka vrsta hrane je lahko del zdrave prehrane, seveda pa ne smete pojesti neomejene količine slaščic.

Če boste občasno pojedli kakšno božično slaščico, to še ne pomeni, da se boste zredili. A ne glede na to, ali boste jedli kupljene ali domače slaščice, boste zaužili več kalorij kot običajno, razen če ne boste iz prehrane izločili česa drugega. Če želite uživati v božičnih slaščicah, ki so bolj zdrave od tistih, ki jih prodajajo v običajnih trgovinah, lahko na spletu najdete veliko receptov. Ti recepti kot glavno sestavino pogosto vsebujejo datlje ali ovsene kosmiče. Kot maščoba se pogosto uporablja kokosovo olje, sladkor pa je nadomeščen z umetnim sladilom ali medom. Ni sicer nujno, da bo doma pripravljena jed manj kalorična, bo pa zato vsebovala več vlaknin in mikrohranil. Če bi radi hitro pripravili bolj zdravo sladico, lahko vzamete ploščico Nupo Life, jo razrežete na manjše koščke in jih pomočite v stopljeno čokolado. Ploščice Nupo Life so narejene iz zdravih naravnih sestavin in vsebujejo različne vitamine in minerale. Ne glede na to, kateri okus izberete, boste zaužili zdrav prigrizek. Če bi radi sami pripravili božične slaščice, imam za vas nekaj predlogov, da bodo te bolj zdrave. Vsebujejo oreščke in čokolado ter so brez sladkorja.

Oreščki s čokolado: 1) mandlji 2) orehi 3) lešniki 4) temna čokolada z visoko vsebnostjo kakava V mikrovalovni pečici stopite čokolado. Ko je čokolada stopljena, vanjo stresite oreščke in premešajte z žlico. Nekaj s čokolado prekritih oreščkov dajte v papirnato posodico za mignone ali na kos papirja za peko. Ko se čokolada strdi, jih lahko že pojeste.
Še ena različica: 1) različne vrste suhega sadja, kot so mango, melona, brusnice, rozine 2) riževi ali koruzni kosmiči 3) temna čokolada Stopite čokolado, dodajte suho sadje in kosmiče ter premešajte z žlico. Čokoladno zmes vlijte v majhen pekač, obložen s papirjem za peko, in pustite, da se strdi. Ko se zmes strdi, jo nalomite na manjše dele in sladica je pripravljena.
Nazaj na spletni dnevnik