
Oreščki s čokolado:
1) mandlji
2) orehi
3) lešniki
4) temna čokolada z visoko vsebnostjo kakava
V mikrovalovni pečici stopite čokolado.
Ko je čokolada stopljena, vanjo stresite oreščke in premešajte z žlico.
Nekaj s čokolado prekritih oreščkov dajte v papirnato posodico za mignone ali na kos papirja za peko.
Ko se čokolada strdi, jih lahko že pojeste.
Še ena različica: 1) različne vrste suhega sadja, kot so mango, melona, brusnice, rozine 2) riževi ali koruzni kosmiči 3) temna čokolada Stopite čokolado, dodajte suho sadje in kosmiče ter premešajte z žlico. Čokoladno zmes vlijte v majhen pekač, obložen s papirjem za peko, in pustite, da se strdi. Ko se zmes strdi, jo nalomite na manjše dele in sladica je pripravljena.
Še ena različica: 1) različne vrste suhega sadja, kot so mango, melona, brusnice, rozine 2) riževi ali koruzni kosmiči 3) temna čokolada Stopite čokolado, dodajte suho sadje in kosmiče ter premešajte z žlico. Čokoladno zmes vlijte v majhen pekač, obložen s papirjem za peko, in pustite, da se strdi. Ko se zmes strdi, jo nalomite na manjše dele in sladica je pripravljena.