Piščančja solata je stalnica v večini domov, poleg tega pa gre za jed, ki si jo lahko privoščite pogosto, saj je njena priprava zelo enostavna. Vrsta piščančjega mesa, ki ga uporabite za solato, vpliva na njeno hranilno vrednost. Če uporabite piščančje prsi (in ne temnega mesa ali piščanca s kožo), bo solata vsebovala manj holesterola in nasičenih maščob. V to solato lahko vključite številne različne sestavine in jo sestavite po svojem okusu. To je le eden izmed možnih receptov.
Potrebujete:
125 g piščančjega fileja
1 žlico olivnega olja
ščepec mlete paprike in timijana
ščepec soli
5 redkvic
5 češnjevih paradižnikov
pest motovilca
2-3 liste zelene solate
nekaj jedilnega cvetja za dekoracijo (po želji)
Navodila za pripravo:
V ponvi segrejte olje. Piščanca začinite s soljo in začimbami ter ga prepražite v ponvi. Sesekljajte zelenjavo in jo skupaj s piščancem položite na krožnik. Dodajte jedilno cvetje (po želji).