Poširano jajce na avokadovem toastu

Poširano jajce na avokadovem toastu

Preprost, a eleganten jajčni zajtrk z veliko teksture in prijetnega okusa. Z zdravimi maščobami, beljakovinami in vlakninami. Ker je nizkokaloričen, ga lahko vključite v svoj prehranski načrt za doseganje ciljev po nadzoru teže.  


Poširano jajce na avokadovem toastu

Sestavine (na porcijo):

1 majhno jajce 

Kanček kisa

20 g avokada

½ rezine polnozrnatega kruha (~15 g) 

1 žlička limoninega soka

Sol in poper po okusu

Čili kosmiči (neobvezno, za dodaten okus)

 

Navodila:

Jajce razbijte v skodelico. V majhnem loncu segrejte vodo do rahlega vrenja, dodajte kanček kisa, ustvarite rahel vrtinec in nežno spusti jajce v vodo. Kuhajte 3-4 minute, nato ga poberite z režasto žlico.

½ rezine polnozrnatega kruha lahko popečete na ponvi, da postane hrustljav.

Avokado pretlačite in ga zmešajte z limoninim sokom, soljo in poprom.

Na kruh namažite pretlačen avokado, nanj položite poširano jajce in po želji posujte s čili kosmiči.


Recept je primeren za 1 porcijo in vsebuje ~200 kcal.

Nazaj na spletni dnevnik