Solata z ohrovtom
Izguba teže Recepti Vzdrževanje teže

Solata z ohrovtom

Listnati ohrovt je zelo koristen za zdravje. Velja za eno najbolj hranljivih živil in vsebuje zelo malo maščob. Velik del maščob, ki jih najdemo v ohrovtu, pa spada med omega-3 maščobne kisline, imenovane alfa-linolenske kisline. Ohrovt je bogat tudi z antioksidanti. Je odličen vir vitamina C in vitamina K, poleg tega pa je tudi izvrsten vir mineralov, ki jih večini ljudi primanjkuje. Ohrovt je hrana, ki vam pomaga shujšati, saj vsebuje izredno malo kalorij, obenem pa je zelo hranilen, kar zagotavlja občutek sitosti in pripomore k vašemu zdravju.

Potrebujete: 250 g listnatega ohrovta 100 g svežih semen granatnega jabolka ½ hokaido buče 45 g orehov 50 g sira feta (17 % / 40+) ščepec soli in popra

Navodila za pripravo: Konvekcijsko pečico segrejte na 200 °C. Olupite bučo in jo prerežite na pol. Iz buče odstranite semena in jo narežite na manjše kose. Začinite s soljo in poprom ter pecite v pečici približno 20 minut ali dokler buča ne dobi zlato rjave barve. Orehe sesekljajte na večje koščke. V skledi zmešajte ohrovt in koščke buče, nato pa dodajte semena granatnega jabolka.
Nazaj na spletni dnevnik