10 jesenskih receptov za hujšanje

10 jesenskih receptov za hujšanje

Jesen prinaša obilje svežih, okusnih sestavin, ki jih lahko uporabite za pripravo okusnih nizkokaloričnih obrokov. Če ste na nizkokalorični dieti ali uporabljate nadomestke obrokov, kot je Nupo, vam teh 10 receptov ponuja raznolikost obrokov, ki ohranjajo vaš vnos kalorij okoli 200 kcal na obrok. 

Vsi recepti vključujejo naše sezonske sestavine in so enostavni za pripravo. 

Poglejmo te popolne jesenske jedi!


  1. Bučna juha

Sestavine:

  - 150 g buče (olupljene in narezane na kocke)

  - 1 majhna čebula (sesekljana)

  - 500 ml zelenjavne jušne osnove

  - 1 čajna žlička olivnega olja

  - Sol in poper po okusu

  - ščep bučnih semen

Navodila:

  1. Segrejte olivno olje v loncu in pražite čebulo, dokler ne postekleni.
  2. Dodajte narezano bučo in jušno osnovo.
  3. Kuhajte 20 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
  4. Juho zmiksajte, dokler ne postane gladka, ter začinite s soljo in poprom, posipajte z bučnimi semeni in postrežite.

Kalorije: 205 kcal 


  1. Solata iz pečene rdeče pese

Sestavine:

  - 100 g rdeče pese

  - 30 g kozjega sira

  - Pest listov rdeče pese (ali druge zelene solate, rukole)

  - 1 čajna žlička balzamičnega kisa

  - 1 čajna žlička olivnega olja

 - 1 čajna žlička sončničnih semen

  - Sol in poper po okusu

Navodila:

  1. Pečico segrejte na 200 °C in pecite rdečo peso 30-40 minut.
  2. V skledo dodajte olupljeno in narezano rdečo peso, liste rdeče pesein narezan kozji sir.
  3. Pokapljajte z olivnim oljem in balzamičnim kisom in jo začinite po okusu. Posipajte s semeni.

Kalorije: 200 kcal 


  1. Ovsena kaša s hruško in cimetom

Sestavine:

  - 30 g ovsenih kosmičev

  - 100 ml mandljevega mleka (nesladkanega)

  - 1 hruška (narezana)

  - 1/4 čajne žličke cimeta

Navodila:

  1. Ovsene kosmiče kuhajte v mandljevem mleku na srednjem ognju.
  2. Dodajte narezano hruško in cimet ter kuhajte, dokler se ne zmehča.
  3. Premešajte in postrezite toplo.

Kalorije: 190 kcal 


  1. Frittata s šampinjoni in špinačo

Sestavine:

  - 2 jajci

  - 50 g šampinjonov (narezanih)

  - Pest špinače

  - 1 čajna žlička olivnega olja

  - Sol in poper po okusu

Navodila:

  1. Pečico segrejte na 180 °C. Na olju popražite šampinjone, dokler ne postanejo zlato rjavi.
  2. Dodajte špinačo in kuhajte, dokler ne ovene.
  3. V posodi stepite jajca, prelijte čez zelenjavo in pecite 10-15 minut, dokler ni omleta pečena.

Kalorije: 210 kcal 


  1. Solata iz zelja in jabolka

Sestavine:

  - 100 g zelja (naribanega)

  - 1 majhno jabolko (naribano)

  - 1 žlica grškega jogurta (nizkokaloričnega)

  - 1 čajna žlička polnozrnate gorčice

  - 1 čajna žlička jabolčnega kisa

  - Sol in poper po okusu

Navodila:

  1. Zmešajte naribano zelje in jabolko v skledi.
  2. V drugi posodi zmešajte jogurt, gorčico in kis za preliv ter začinite po okusu.
  3. Preliv dodajte zeljni mešanici in premešajte.

Kalorije: 180 kcal 


  1. Enolončnica z bučo in rdečo lečo

Sestavine:

  - 100 g buče (narezane na kocke)

  - 30 g rdeče leče

  - 1 majhna čebula (sesekljana)

  - 500 ml zelenjavne jušne osnove

  - 1 čajna žlička olivnega olja

  - 1 vejica lovorjevega lista

  - Sol, poper po okusu

Navodila:

  1. Na olivnem olju popražite čebulo, dokler ne postekleni.
  2. Dodajte bučo, lečo, lovorjev list in jušno osnovo.
  3. Kuhajte 25-30 minut, dokler niso vse sestavine mehke. Začinite po okusu.

Kalorije: 205 kcal 


  1. Solata z jabolkom in orehi

Sestavine:

  - 1 majhno jabolko (narezano na rezine)

  - 20 g orehov (nasekljanih)

  - Pest mešane zelene solate

  - 1 čajna žlička olivnega olja

  - 1 čajna žlička limoninega soka

  - 10 gramov rdeče čebule (na tanko narezane)

  - 20 gramov feta sira (narezanega na kocke)

  - Sol po okusu

Navodila:

  1. Zmešajte narezano jabolko, orehe, čebulo, feta sir in mešano solato v skledi.
  2. Pokapljajte z olivnim oljem in limoninim sokom, solite.

Kalorije: 215 kcal 


  1. Pečeni sladki krompir in brstični ohrovt

Sestavine:

  - 100 g sladkega krompirja (narezanega na tanke rezine)

  - Pest brstičnega ohrovta (razpolovljenega)

  - 1 čajna žlička olivnega olja

  - Sol, poper in česen v prahu po okusu

Navodila:

  1. Pečico segrejte na 180 °C. Sladki krompir in ohrovt zmešajte z oljem, soljo in začimbami.
  2. Pecite 20-25 minut, dokler ni hrustljavo in mehko.

Kalorije: 190 kcal 


  1. Korenčkova juha z ingverjem

Sestavine:

  - 100 g korenčka (narezanega)

  - 1 majhna čebula (sesekljana)

  - 1 čajna žlička svežega ingverja (naribanega)

  - 500 ml zelenjavne jušne osnove

  - 1 čajna žlička olivnega olja

  - Sol in poper po okusu

Navodila:

  1. Na olivnem olju popražite čebulo in ingver, dokler ne zadišita.
  2. Dodajte korenček in jušno osnovo, kuhajte 20 minut.
  3. Juho začinite po okusu in zmiksajte, dokler ne postane gladka.

Kalorije: 195 kcal 



  1. Solata z mandarinami

Sestavine:

- 1 mandarina

- 70 g mešane zelene solate

- 1 žlica orehov, grobo nasekljanih

- vejica peteršilja

- 1 čajna žlička olivnega olja

- 1 čajna žlička balzamičnega kisa

- Ščepec soli in popra

Navodila:

  1. Operite in posušite solato ter jo razporedite po krožniku. Dodajte narezan peteršilj.
  2. Dodajte rezine olupljene mandarine.
  3. Potresite solato z nasekljanimi orehi.
  4. V manjši skodelici zmešajte olivno olje, balzamični kis, sol in poper, ter z omako prelijte solato.
  5. Postrezite takoj kot lahek, svež obrok.

Kalorije: 180 kcal


Kako vključiti te recepte v Nupo dieto?

Med uporabo Nupo diete in ostalih izdelkov Nupo za hujšanje in upravljanje telesne teže lahko ti nizkokalorični, sezonski obroki prinesejo raznolikost in ravnovesje v vašo prehrano. S kaloričnim vnosom okoli 200 kcal na obrok so popolni, da jih uporabite kot en obrok v dnevu Nupo diete takrat, ko si želite bolj pester jedilnik. 

S poudarkom na sezonskih sestavinah ti recepti ne le podpirajo vaš vnos kalorij, temveč tudi zagotavljajo, da jeste sveže, hranljive obroke, ki krepijo vaše zdravje in naredijo hujšanje prijetnejše.

Uživajte v teh jesenskih dobrotah in ostanite na pravi poti na svoji poti do izgube ali vzdrževanje teže!

Nazaj na spletni dnevnik