• VLCD dieta
  Nupo dieta je zelo nizkoenergijska dieta (VLCD), ki je hitra, varna in učinkovita.


 • Razvili so ga strokovnjaki

  Pripravili so ga zdravniki, priporočajo pa klinični dietetiki.


 • +35 klinilčnih študij
  Več kot 35 kliničnih študij, ki potrjujejo in dokazujejo zanesljive rezultate.


 • Zaupanje že od leta 1981

  Več kot 40 let izkušenj na področju prehrane.

Kako deluje Nupo dieta?

Če zaužijete manj kalorij, kot jih v določenem obdobju porabi vaše telo, boste začeli izgubljati odvečne kilograme. Z Nupo dieto zaužijete približno 800 kalorij na dan, kar je veliko manj, kot vaše telo porabi tekom dneva. Posledično boste izgubili odvečne kilograme. Ne gre za čarovnijo.

Ogljikovi hidrati so za telo primarni vir energije, vendar z Nupo dietnimi izdelki prejmete največ 50 gramov ogljikovih hidratov na dan, zato telo prisilite, da poišče alternativni vir energije. Po prvih 1-2 dneh bodo zaloge ogljikovih hidratov v telesu pošle, kar pomeni, da bo telo za pridobivanje energije začelo uporabljati maščobe. Telo bo začelo razgrajevati shranjene maščobe in ustvarjati ketone, ki se nato uporabijo kot vir energije. Ko se to zgodi, je telo v stanju »ketoze«, ki je naravno stanje, za katerega so značilni razmeroma nizka, vendar stabilna raven sladkorja v krvi, visoka vsebnost ketonov v krvi in pospešeno izgorevanje maščob.

Poiščite svoj dietni načrt

Uravnoteženo in učinkovito hujšanje

Nupo dieta je sestavljena iz šestih Nupo obrokov na dan. To so lahko Nupo juhe, Nupo obroki ali Nupo shaki. Ti obroki so skrbno oblikovani tako, da zagotavljajo popolno in uravnoteženo prehrano ter zagotavljajo, da prejemate vsa bistvena hranila, ki jih vaše telo potrebuje za optimalno delovanje med hujšanjem. Zelo pomembno je, da dosledno upoštevate ta režim šestih obrokov, da ohranite prehransko ravnovesje in zagotovite zdravo hujšanje.

Prilagodljivi načrti Nupo diete

Za vse, ki si želite več raznolikosti ali potrebujete večji dnevni vnos kalorij, Nupo dieta ponuja več dodatne prehranske načrte. Ti načrti vam omogočajo dodajanje običajne hrane, ki poveča dnevni vnos kalorij na 1200 ali 1500 kalorij. Ti dodatni dietni načrti zagotavljajo dobrodošlo raznolikost in prilagodljivost, ki se ujema z vašim življenjskim slogom, hkrati pa še vedno dosegate napredek pri hujšanju, čeprav morda malo počasneje v primerjavi z strožjim režimom z 800 kalorijami na dan.

 • 800 kcal

  Hitro in učinkovito

  6 Nupo obrokov dnevno Zagotavlja vsa potrebna hranila Pričakujte hitre rezultate Preprost jedilnik
 • 1,200 kcal

  Kombinirajte z običajno hrano

  Vse iz načrta z 800 kcal + 400 dodatnih kcal Razvajajte se med vikendi Kombinirajte s svojo najljubšo hrano Brezplačni recepti
 • 1,500 kcal

  Uravnotežite z recepti

  Vse iz načrtov z 800 kcal in 1200 kcal Brezplačni recepti za dodatnih 700 kcal iz hrane Uravnotežite svoje dni z več fleksibilnosti Večerja z vašo družino

Odgovori na vprašanja o Nupo dieti

Ali je dieta Nupo varna?

Da, dieta Nupo je varna, če jo uporabljate v skladu z navodili. Dieta temelji na načelu zelo nizkokalorične diete (VLCD), pri kateri zaužijete zelo omejeno količino kalorij na dan s skrbno oblikovanimi nadomestki obrokov. Ti izdelki so razviti tako, da zagotavljajo vsa potrebna hranila, ki jih vaše telo potrebuje za delovanje med takšno dieto.

Ali je med Nupo dieto varno telovaditi?

Da, medtem ko sledite Nupo dieti, lahko telovadite, vendar je pomembno, da prilagodite intenzivnost in obseg vadbe glede na nižji vnos kalorij.

Priporočljiva je lahka do zmerna vadba, še posebej na začetku. Poslušajte svoje telo in prilagodite vadbo glede na to, kako se počutite.

Ali si lahko Nupo dietne shake pripravim vnaprej?

Da, Nupo dietne shake si lahko pripravite dan prej, tako da so naslednji dan pripravljeni za takojšnjo uporabo. Shranjevati jih je treba v ohlajenem prostoru, tako kot mlečne napitke. Naše izkušnje so pokazale, da večini shaki bolje teknejo, če jih pred zaužitjem hranijo v hladilniku. Preden shake zaužijete, ga premešajte. Dober tek.

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje, nas kontaktirajte na info@nupo.si

Ali lahko uporabim le 4–5 Nupo vrečk in svojo dieto dopolnim z zdravo večerjo?

Priporočamo, da vsak dan zaužijete 6 Nupo obrokov – to velja tudi za tiste, ki svojo dieto dopolnjujete s pravo hrano.

To je pomembno, saj lahko le tako zagotovimo, da prejmete vse vitamine, minerale in hranila, ki jih potrebujete. Čeprav mislite, da je hrana, ki jo dodajate k svoji dieti, zdrava in hranljiva, morda ne vsebuje vsega, kar vi in vaše telo potrebujete. Če želite kljub temu večerjati, priporočamo, da zaužijete eno vrečko Nupo diete približno pol ure pred obrokom. Tako boste poskrbeli, da vaša lakota ne bo prehuda in da ne boste pojedli preveč prave hrane.Več o naši Nupo dieti lahko preberete tukaj.

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje, nas kontaktirajte na info@nupo.si

Potrjena mnenja, ki odražata našo zavezanost k odličnosti