Buča špagetarica z mesno omako
Izguba teže Recepti Vzdrževanje teže

Buča špagetarica z mesno omako

Buča špagetarica je zelo nizkokalorična, zaradi velike vsebnosti prehranskih vlaknin pa predstavlja izredno nasiten obrok, ki lahko služi kot nadomestek pravih visokokaloričnih špagetov. Je odličen nadomestek za prave špagete, ki vam pomaga uravnavati telesno težo in celo shujšati. Sama po sebi nima veliko okusa, vendar jo lahko enostavno začinite z okusno mesno omako!

Potrebujete: 450 g mlete govedine (največ 7 % maščobe) 1 por ¼ belega zelja 1 veliko čebulo 1 pločevinko sesekljanega paradižnika 150 ml vode 1 čajno žličko soli ščepec popra 1 žlico mlete paprike ščepec origana 2 buči 40 g naribanega parmezana nekaj peteršilja (po želji) Pripomočki: spiralni rezalnik

Navodila za pripravo: Por, čebulo in zelje drobno sesekljajte. V loncu segrejte olje. Popražite mleto govedino, da postane rjava, in nato dodajte zelenjavo. Dodajte paradižnik in 200 ml vode. Po okusu začinite s soljo, poprom, mleto papriko in origanom. Mesno omako pustite vreti vsaj 15 min. Bučo narežite s spiralnim rezalnikom in rezance položite v skledo. Posolite in v skledo prilijte vrelo vodo. Pustite stati približno 5 min. (Če nimate spiralnega rezalnika, lahko iz buče naredite rezance z lupilcem krompirja). Dodajte nariban parmezan in po želji še nekaj peteršilja.
Nazaj na spletni dnevnik