Nizkokalorične poletne skušnjave
Izguba teže Recepti Vzdrževanje teže Zdravje

Nizkokalorične poletne skušnjave

Nizkokalorične poletne skušnjave

Uživajte v poletju in vseh skušnjavah, ki jih prinaša, ne da bi povečali vnos kalorij. Poglejte si recepte za hitre in enostavne nizkokalorične dobrote, kot so milkshaki, frapeji in sladoledi.


Običajen frape ali Nupo dietni shake z okusom bele kave?

Kalorije v običajnem frapeju: 422 kcal Kalorije v Nupo dietnem shaku – Bela kava: 114 kcal

Priprava:

V shaker nalijte 250 ml hladne vode ter dodajte eno vrečko Nupo dietnega shaka – Bela kava in 4–5 kock ledu. Dobro pretresite, prelijte v kozarec s slamico, se nasmehnite in uživajte v zavedanju, da ste s to kavno dobroto svojemu telesu zagotovili esencialne vitamine, minerale, beljakovine, vlaknine in esencialne maščobne kisline – brez odvečnih kalorij.

Druga možnost:

Uporabite lahko tudi Nupo One Meal +Prime shake – Bela kava Shake, ki je že pripravljen za pitje, zlijte v mešalnik s 3–4 kockami ledu in zmešajte, da dobite konsistenco, podobno milkshaku. Kalorije v frapeju, ki vsebuje One Meal +Prime shake: 206 kcal

NASVET:

Za manj sladek in bolj izrazito kavni okus malo vode nadomestite s hladnim espressom ali močno instantno kavo. Namesto 250 ml uporabite 200 ml vode, dodajte 0,5 dl močne kave in sledite zgornjim navodilom. Lahko pripravite tudi ledene kocke iz kave.


Običajen milkshake ali Nupo dietni shake s kokosom?

Kalorije v običajnem milkshaku: 316 kcal Kalorije v milkshaku iz Nupo dietnega shaka – Jagoda z jagodami in kokosovim mlekom: 183 kcal

Priprava:

V shaker nalijte 100 ml hladne vode in 100 ml kokosovega mleka z nižjo vsebnostjo maščob, dodajte eno vrečko Nupo dietnega shaka – Jagoda (ali drugega Nupo dietnega shaka, ki vam je všeč) in 2 kocki ledu. Dobro pretresite, prelijte v mešalnik in dodajte 4–5 zamrznjenih ali svežih jagod. Dobro zmešajte, prelijte v kozarec s slamico in uživajte.

Druga možnost:

Uporabite lahko tudi Nupo One Meal +Prime shake – Jagoda Shake, ki je že pripravljen za pitje, zlijte v mešalnik z 2 kockama ledu in 4–5 zamrznjenimi ali svežimi jagodami ter zmešajte, da dobite konsistenco, podobno milkshaku. Kalorije v milkshaku, ki vsebuje One Meal +Prime shake: 206 kcal

NASVET:

Za spremembo in malce svežine v napitek lahko vmešate sveže lističe mete ali melise. Sveža zelišča bodo prispevala k okusu – pa tudi k videzu. Dodajte jih toliko, kot ustreza vašim brbončicam. Za začetek poskusite s 6–7 lističi, da vidite, kakšen se vam zdi okus. Če milshake pripravite z dietnim shakom z okusom čokolade, bodo lističi mete tudi tam poskrbeli za svežino.


Običajen sladoled na palčki ali sladoled iz Nupo dietnega shaka s svežim sadjem?

Kalorije v običajnem sladoledu: 145 kcal Kalorije v sladoledu na palčki iz Nupo dietnega shaka – Borovnica in malina ter svežih borovnic: 34 kcal

Priprava:

V shaker nalijte 300 ml vode in dodajte eno vrečko Nupo dietnega shaka – Borovnica in malina (ali drugega Nupo dietnega shaka, ki vam je všeč). Dobro pretresite, prelijte v mešalnik, dodajte majhno pest svežih ali zamrznjenih borovnic in na hitro premešajte (tako, da ostanejo koščki borovnic). Vsebino prelijte v tri posode (posode za led, modelčke za lučke, majhne skodelice ali kar imate pri roki v kuhinji) in postavite v zamrzovalnik. Po približno 30 minutah v vsak modelček vstavite palčko.

NASVET:

Za spremembo in malce svežine v napitek lahko vmešate sveže lističe mete ali melise. Sveža zelišča bodo prispevala k okusu – pa tudi k videzu.


Običajen sladoled ali sladoled iz Nupo One Meal +Prime shaka

Kalorije v običajnem sladoledu na palčki: 224 kcal Kalorije v sladoledu iz One Meal +Prime shaka: 61 kcal

Priprava:

S svojim najljubšim One Meal +Prime shakom do polovice napolnite modelčke za sladoled in jih nato postavite v zamrzovalnik. Po približno 30 minutah modelčke vzemite ven, v njih dolijte svoj drugi najljubši shake, v vsak modelček vstavite palčko in jih postavite nazaj v zamrzovalnik, dokler mešanica ne zmrzne. Za pripravo slastnih sladoledov na sliki desno spodaj smo uporabili One Meal +Prime shake – Čokolada in One Meal +Prime shake – Bela kava, čudovite in osvežilne sladolede na sliki levo spodaj pa smo pripravili iz One Meal +Prime shake – Jagoda in One Meal +Prime shake – Vanilija in banana.

ZA ŠE VEČ NAVDIHA

Nazaj na spletni dnevnik