Pečeni koščki buče
Recepti Vzdrževanje teže

Pečeni koščki buče

Buča spada v rastlinsko družino bučevk. Znanstveno gledano je buča sadje, saj vsebuje semena. Vendar pa je po hranilni vrednosti bolj podobna zelenjavi kot sadju. Buča je izjemno okusna in hranljiva ter ima številne koristi za zdravje: Bogata je z vitaminom A in vsebuje antioksidante, kot so alfa-karoten, beta-karoten in beta-kriptoksantin. Ti antioksidanti nevtralizirajo proste radikale, ki lahko poškodujejo vaše celice. Poleg tega vsebujejo tudi veliko kalija, vitamina C in vlaknin. Buče po našem mnenju predstavljajo hrano, ki je idealna za hujšanje, saj vsebujejo zelo malo kalorij, a so kljub temu bogate s hranili.

Potrebujete: 1 hokaido bučo 1 žlico olivnega olja ščepec morske soli nekaj timijana in rožmarina nekaj sveže mletega popra
Navodila za pripravo: Konvekcijsko pečico segrejte na 200 °C. Olupite bučo in jo prerežite na pol. Iz buče odstranite semena in jo nato narežite na manjše kose. Premažite jo z oljem ter začinite s soljo, poprom in začimbami. Pecite v pečici približno 20 minut ali dokler se kosi buče ne obarvajo zlato rjavo.
Nazaj na spletni dnevnik