Goveja nabodala
Recepti Vzdrževanje teže

Goveja nabodala

Goveja nabodala so vedno prava poslastica. Ne glede na to, ali jih pripravljate v kuhinji ali na žaru na prostem, nabodala s svojim videzom vedno popestrijo vsako mizo, njihov okus pa je božanski. Postrežete jih lahko s katero koli zelenjavo. Pripravite okusno solato ali pa jih postrezite s kuhano koruzo. Možnosti je neskončno! Tukaj je naš predlog – dober tek!

Potrebujete: 450 g mlete govedine (največ 7 % maščobe) 1 veliko čebulo 1 šopek peteršilja 1-2 čilija 2-3 velike stroke česna 1 žlico kumine 1 čajno žličko soli in popra 2 žlici olivnega olja 2-3 rdeče čebule Pripomočki: 8 lesenih palčk za nabodala
Navodila za pripravo: Čebulo, čili in peteršilj drobno nasekljajte. Zmešajte mleto govedino in zelenjavo. Vmešajte nariban česen, kumino ter sol in poper. Iz mešanice oblikujte majhne kroglice. V ponvi segrejte olje in mesne kroglice na vsaki strani pražite približno 5 minut, da dobijo hrustljavo skorjo. Olupite in narežite rdečo čebulo na manjše kose ter jih popražite na ponvi, da dobijo zlato barvo. Na vsako nabodalo nataknite 3 mesne kroglice in 2 koščka čebule.
Nazaj na spletni dnevnik