Nasveti in triki za zdrave navade
Izguba teže

Nasveti in triki za zdrave navade

Olajšajte si življenje in si pripravite urnik treningov ter načrt nove zdrave prehrane. Poskusite to prilagoditi svojim vsakodnevnim opravilom, da boste lahko ohranili svoje nove zdrave navade.


Načrtujte, načrtujte, načrtujte! Pomembno je, da si urnik vadbe zapišete v osebni koledar, da ga boste lahko prilagodili vsakdanjemu življenju. Če imate otroke in zato težko najdete čas in prostor zase, izkoristite čas, ko so otroci na primer na treningu nogometa. Namesto da med treningom zmrzujete ob igrišču, se oblecite v oblačila za vadbo in se odpravite na tek ali hitro hojo. Najpomembneje je, da se vam dvigne srčni utrip in da to čutite. Če se težko spravite k stvari, prosite prijatelja za pomoč.
  • Preverite svojo prehrano in zamenjajte živila, ki vam ne dajejo občutka sitosti. Testenine nadomestite s krompirjem in/ali polnozrnatimi testeninami, beli kruh pa lahko nadomestite z enim od številnih polnozrnatih kruhov, ki so na voljo kot zdrava alternativa. Zavrzite sladkarije in namesto njih izberite korenček ali kumarico in telo vam bo hvaležno.

  • Preden greste od doma, vedno naredite seznam potrebnih živil, saj je pomembno, da nakupujete strukturirano in se tako izognete nalaganju nepotrebnih kalorij v košaro. Načrtujte obroke vnaprej (po možnosti nekaj dni vnaprej), da boste imeli pregled nad njimi. Izdelki Nupo One Meal za nadomestitev obroka so odlična alternativa za vas, če menite, da nimate časa za dolgo pripravo obrokov.

  • Zadnji trik je, da si zastavite individualne cilje za družino in njen novi zdravi življenjski slog, tako da boste lahko pri doseganju ciljev pomagali drug drugemu. Poleg tega lahko družina sestavi seznam dejavnosti, ki so lahko nagrada za dosežene cilje – to je lahko na primer obisk kina ali živalskega vrta.
Nazaj na spletni dnevnik