Znanstveno mnenje o utemeljenosti zdravstvenih trditev v zvezi s konjak mananom (glukomananom) ter zmanjšanjem telesne teže itd.
Fill My Tummy Glukomannan Prehranska dopolnila Slim Boost

Znanstveno mnenje o utemeljenosti zdravstvenih trditev v zvezi s konjak mananom (glukomananom) ter zmanjšanjem telesne teže itd.

'- Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) (2010)

Povzetek

Na poziv Evropske komisije je bil Panel za prehrano, nova živila in živilske alergene zaprošen, naj pripravi znanstveno mnenje o seznamu zdravstvenih trditev v skladu s členom 13 Uredbe (ES) št. 1924/2006. To mnenje obravnava znanstveno utemeljenost zdravstvenih trditev v zvezi s konjak mananom (glukomananom) ter zmanjšanjem telesne teže, zmanjšanjem postprandialnega glikemičnega odziva, vzdrževanjem normalne koncentracije glukoze v krvi, vzdrževanjem normalne koncentracije trigliceridov v krvi (na tešče), vzdrževanjem normalne koncentracije holesterola v krvi, vzdrževanjem normalnega delovanja črevesja in zmanjšanjem prisotnosti potencialno patogenih gastrointestinalnih mikroorganizmov. Znanstvena utemeljitev temelji na informacijah, ki so jih zagotovile države članice na konsolidiranem seznamu zdravstvenih trditev iz člena 13, in referencah, ki jih je EFSA prejela od držav članic ali neposredno od deležnikov. Sestavina živila, ki je predmet zdravstvenih trditev, je konjak manan (glukomanan). Panel meni, da je konjak manan (glukomanan) dovolj opredeljen. Za celotno študijo kliknite tukaj.
Nazaj na spletni dnevnik