Zakaj priporočamo 6 Nupo dietnih obrokov na dan?
Dobro počutje Izguba teže Nupo dieta Prehrana Vzdrževanje teže

Zakaj priporočamo 6 Nupo dietnih obrokov na dan?

Široko razširjen strah pred lakoto vodi v napačno prepričanje, da je lakota nevarno stanje, saj je lakota naraven signal telesa za potrebo po hranilnih snoveh in lahko predstavlja vir užitka. Dva do trije dnevni prigrizki delujejo kot učinkoviti zaviralci lakote in zmanjšujejo tveganje za prenajedanje.

Po analizi FDB kar 39 % oseb vsaj enkrat tedensko čuti prenajedenost po večerji, kar nakazuje na težavo prenajedanja zvečer. Za naslovitev teh izzivov je ključno razumeti signale lakote telesa in jih razlikovati od hrepenenja ali čustvenih sprožilcev. Prekomerno uživanje sladkih prigrizkov lahko moti naravne signale lakote in sitosti, kar vodi v nepravilne prehranjevalne navade.

Dietetičarka Massi Fazli priporoča Nupo dieto kot učinkovito orodje za prekinitev slabih prehranjevalnih navad. Poudarja jo kot strukturiran pristop k prehrani in orodje za izogibanje nepotrebnemu prenajedanju.

Nupo dieta s šestimi obroki na dan predstavlja celostno zamenjavo obrokov.

Priporočilo za uživanje šestih dietnih obrokov na dan, kot je predstavljeno v Nupo nizkoenergijski dieti (VLCD) z 800 kcal dnevno, znani tudi kot popolni prehranski nadomestek za uravnavanje telesne teže (TDR) ali dieta z juho in shaki, odpira vrata kupu potencialnih koristi. Govorimo o nadzoru telesne teže s preprečevanjem želje po prenajedanju, stabilizaciji ravni sladkorja v krvi, stalnem občutku sitosti in gladki distribuciji hranil, skupaj s popolnimi nadomestki obroka.
Toda poglejmo malo globlje: Z le šestimi dnevnimi obroki je učinek Nupo diete lahko različen za različne posameznike. Zato je ključno razumeti, da se prehranske navade in prehranske potrebe razlikujejo od osebe do osebe. “Kot klinična dietetičarka vedno poudarjam pomembnost prilagojenega pristopa. Čeprav Nupo dieta priporoča šest obrokov, jo lahko še vedno preoblikujete v primerno rešitev zase in za svoje zdravje.” pravi Massi.

Kaj dobite od učinkovite Nupo diete? Da dosežete želene rezultate z dieto, je ključno, da nadomestite vse svoje obroke z našimi šestimi dietnimi izdelki. To ustvari pomembno kalorično pomanjkanje, prilagojeno vašemu telesu in starosti. Naši dietni izdelki vsebujejo približno 117-133 kalorij in 12-13 g beljakovin na obrok, kar je težko doseči s standardno prehrano, hkrati pa zagotavljajo potrebne prehranske vrednosti.

Nupo dieta omejuje vnos ogljikovih hidratov na največ 50 gramov na dan, kar prisili telo, da išče alternativne energetske vire. Z zaužitjem manj kalorij, kot jih telo porabi čez dan - približno 800 kcal na Nupo dieti - začne izgubljati odvečno težo.

Običajno so ogljikovi hidrati glavni vir energije za telo. Toda z Nupo dieto, ko so zaloge ogljikovih hidratov v telesu po prvih nekaj dneh izčrpane, telo začne razgrajevati shranjene maščobe, da ustvari energijo. To vodi v proizvodnjo ketonov, ki jih telo uporablja kot gorivo. Telo se tako znajde v stanju ketoze, kjer so ravni sladkorja v krvi relativno nizke, vendar stabilne, in je kurjenje maščob visoko.

Na kratko, Nupo dieta omogoča dosego vaših ciljev hujšanja z ustvarjanjem kaloričnega primanjkljaja in tako prisili telo, da kot vir energije začne uporabljati shranjene maščobe.

Zakaj je Nupo dieta močno orodje za hujšanje in nadzor telesne teže?
 • Nadzor teže:

 • Za mnoge ljudi je nadzorovanje telesne teže ali doseganje hujšanja lahko izziv. Strategija šestih obrokov na dan se osredotoča na manjše obroke, vendar pogostejše obroke. To pomaga uravnavati vnos kalorij s kontrolo lakote in preprečevanjem prenajedanja.
 • Kontrola krvnega sladkorja:

 • Stabilnost ravni sladkorja v krvi je ključnega pomena za nivoje energije in splošno zdravje. Z razporeditvijo obrokov čez dan lahko šest manjših obrokov pomaga ohranjati stabilno raven sladkorja v krvi. To je še posebej pomembno za tiste, ki se želijo izogniti padcem energije in pomanjkanju hranil, ki lahko nastanejo zaradi nepravilnih prehranjevalnih navad.
 • Občutek sitosti:

 • Stalen občutek sitosti je ključen za izogibanje prenajedanju in prigrizkom med glavnimi obroki. Šest manjših obrokov na dan pomaga doseči ta občutek in olajša nadzorovanje celotnega vnosa kalorij. Poleg tega so obroki bogati s proteini, ki pomagajo ohranjati metabolizem.
 • Popolna zamenjava obroka:

 • Nupo izdelki so skrbno oblikovani, da zagotavljajo vse potrebne hranilne snovi telesu. Obroki pa predstavljajo popolno nadomestitev vseh dnevnih obrokov, ko zaužijete šest obrokov.
 • Prilagodljivost:

 • Če šest Nupo obrokov na dan ne ustreza vaši rutini, lahko dieto prilagodite. Obroke lahko združite v dveh, štirih ali petih obrokih na dan, dokler zagotovite, da zaužijete za vsaj šest obrokov s potrebnimi hranili.
  Imate tudi možnost kombiniranja Nupo dietnih izdelkov glede na vaše osebne preference, kar vam omogoča prilagajanje diete vašim potrebam in željam. Z Nupom rezultati govorijo sami zase.
  Nupo Dieta (VLCD) je preprost načrt prehrane, zasnovan za enostavno, varno in učinkovito izkušnjo diete. Je enostaven, z 18 okusi na izbiro, za kar ne potrebujete časa, energije ali drugih virov za nakupovanje, načrtovanje obrokov, kuhanje ali štetje kalorij.
  Je varen, saj temelji na dokazih iz več kot 35 kliničnih študij, kar zagotavlja, da telo prejme vsa potrebna hranila.
  Je učinkovit, saj zmanjšuje količino zavržene hrane in vsak obrok je ekonomičen v primerjavi s standardnim obrokom.
  Prednost Nupo celotnega programa zamenjave obrokov je, da dobite šest obrokov na dan, ki zagotavljajo stalen občutek sitosti. Ne pozabite redno piti vode. Če še vedno čutite lakoto, pa ponujamo prehranska dopolnila, ki lahko povečajo vaš napredek in občutek sitosti.
  Nazaj na spletni dnevnik