Postavite si cilj in načrtuje, kako ga boste dosegli
Izguba teže

Postavite si cilj in načrtuje, kako ga boste dosegli

Če se ukvarjate s tekmovalnim športom, obstajajo določena pravila in taktike za dosego cilja. Ne glede na to, kaj počnete, vedno obstaja način, da dosežete svoj cilj. Če cilja nimate ali pa ne veste, kako ga doseči, je težko začeti.


Enako velja za hujšanje. Pred začetkom je dobro razmisliti, kaj želite doseči. Koliko teže želite izgubiti? Kako jo želite izgubiti? S kakšnimi izzivi se lahko srečate? Tudi če ste si cilj zastavili, preden ste začeli svojo pot, ga še vedno lahko spremenite, ko enkrat začnete. Najpomembneje je, da začnete in da začnete dobro. Zelo nizkoenergijska dieta Nupo je zelo učinkovita dieta, če želite hitro izgubiti težo. V prvih nekaj dneh oziroma v prvem tednu boste izgubili razmeroma veliko teže, nekaj tudi zaradi tekočine. Dieta vsebuje približno 700 kalorij na dan in je sestavljena iz šestih shakov in dveh do treh litrov vode na dan. Med zelo nizkoenergijsko dieto Nupo vam ni treba jesti druge hrane. Študije so pokazale, da je lažje vzdrževati izgubljeno težo, če hitro shujšate. Zelo nizkoenergijski dieti Nupo lahko sledite do tri tedne, nato pa priporočamo enotedenski premor. Po premoru lahko začnete novo tritedensko obdobje zelo nizkoenergijske diete Nupo. Če ste na kakšni drugi dieti in menite, da ne napredujete dovolj hitro ali da ste prišli do točke, ko ne izgubljate več teže, si lahko pomagate z zelo nizkoenergijsko dieto Nupo in tako spodbudite hujšanje. Z zelo nizkoenergijsko dieto Nupo boste dosegli kalorični primanjkljaj, ki vodi v izgubo telesne teže. Za večino ljudi, ki želijo shujšati, je največji izziv ugotoviti, katero hrano uživati in v kakšnih količinah. Pri zelo nizkoenergijski dieti Nupo vam ni treba razmišljati, kaj morate jesti in kako velike morajo biti vaše porcije. Vsak obrok je že posebej načrtovan. Vse, kar morate storiti, je, da izberete svoj najljubši okus. Ni vam treba skrbeti, da se boste med dieto počutili lačni. Dietni prašek vsebuje vsa hranila, ki jih vaše telo potrebuje. Vaše potrebe bodo pokrite in siti boste. Morda boste malo lačni prvih nekaj dni, ker se boste privajali na manjše količine hrane, čemur se mora prilagoditi tudi vaš želodec.
Pred začetkom diete razmislite, kaj želite doseči. Želite shujšati, da bi bili bolj zdravi? Želite shujšati, ker vam oblačila ne pristajajo več? Želite shujšati zaradi pritiska okolice? Vedno ostanite zvesti sami sebi. Za dieto se odločite, ker si to želite vi, in ne zato, ker drugi pritiskajo na vas. Ljudje smo si različni in nikoli ne bomo enaki. Če je vaš indeks telesne mase višji od običajnega, še ne pomeni, da niste zdravi, tako kot tudi ni nujno, da ste zdravi, če je vaš indeks telesne mase v mejah normalnega. Vedno razmislite, kaj želite doseči. Prekomerna telesna teža lahko vodi v številne bolezni, na primer visok krvni tlak, sladkorno in druge bolezni. Ne pozabite, da tudi telesna aktivnost veliko prispeva k vašemu zdravstvenemu stanju. Če se vam zdi preveč, da bi hkrati začeli z dieto in telesno aktivnostjo, začnite najprej le z dieto. Ko boste shujšali, boste verjetno imeli več energije za telesno aktivnost.
Nazaj na spletni dnevnik