Nupo in večerja – kako in koliko?
Biti družaben Izguba teže Prehrana Uporaba Vzdrževanje teže Zdravje

Nupo in večerja – kako in koliko?

Veliko ljudi se iz različnih razlogov odloči, da bodo Nupo dieto kombinirali z družinsko večerjo. Če imate v mislih ta cilj, morate poskrbeti, da bo vaš trud obrodil čim več sadov.


Šest na dan – z večerjo ali brez.

Priporočamo, da vsak dan zaužijete vseh šest Nupo dietnih shakov, ne glede na to, ali jeste večerjo ali ne. Nupo dieta je namreč zasnovana in optimizirana tako, da nadomesti vso dnevno prehrano, ne le njen del. Prehranska sestava diete je torej optimalna samo, če zaužijete vseh šest shakov na dan, ne glede na to, ali se odločite za naše juhe, shake ali kaše. Hranilne snovi v enem ali dveh shakih je skoraj nemogoče nadomestiti s hranilnimi snovmi, ki jih lahko dobite z enim obrokom, zato boste prikrajšani za nekatera esencialna hranila, ki jih vaše telo potrebuje. Med hujšanjem je treba poskrbeti za optimalno prehransko sestavo, sicer boste namesto maščob izgubljali predvsem beljakovine in tekočine. To pomeni, da se vam lahko zgodi, da boste izgubljeno težo hitro spet pridobili, izgubili pa mišično maso, s katero bi sicer porabili več kalorij. Zaužiti je torej treba šest shakov na dan – ne glede na to, ali poleg Nupo diete jeste še večerjo z družino ali ne. Bolje je zaužiti dodatne kalorije, ki jih vsebuje večerja, kot ostati brez esencialnih hranil, ki prispevajo k optimalni in trajni izgubi telesne teže. Pred časom je Nupo dieta vključevala sistem kuponov, kar pomeni, da so lahko uporabniki poleg Nupo dietnih izdelkov vsak dan pojedli določeno količino hrane v vrednosti kuponov. Pred nekaj leti je bil sistem ukinjen, vendar bomo zaradi velikega povpraševanja kmalu pripravili novo, podobno možnost. Namesto kuponov bo Nupo vodnik do uspeha pri trajnem hujšanju vključeval seznam točk, ki vam bo tudi olajšal pregled nad tem, na katera živila morate biti posebej pozorni, ko boste dosegli svojo ciljno težo in jo želeli ohraniti.

Kadar kombinirate Nupo in večerjo, se izogibajte ogljikovim hidratom

Če se odločite, da boste poleg Nupo dietnih izdelkov jedli tudi večerjo, se držite glavnega pravila, da se je treba izogibati ogljikovim hidratom, saj telo sicer ne bo moglo preiti v ketozo.
Preberite tudi: Kaj je ketoza?
Ogljikovi hidrati se nahajajo v vseh žitnih izdelkih, npr. testeninah in kruhu, ki so sicer lahko odličen vir mineralov in vlaknin, vendar vsebujejo več ogljikovih hidratov, kot bi si jih želeli zaužiti, kadar hujšate. Izogibajte se stročnicam, kot je grah, vsemu, kar vsebuje sladkor, in pečeni korenasti zelenjavi, npr. krompirju, peteršilju, pastinaku in korenju. Korenje lahko jeste surovo, pečeno pa ima visok glikemični indeks, zato bi vplivalo na ketozo in krvni sladkor.

Ali je približno 800 kcal na dan dovolj?

Energija, ki jo potrebujete, je že shranjena v vaših maščobnih zalogah. Te je telo prihranilo za čas, ko boste imeli kalorični primanjkljaj – kar je lahko že danes! Vendar pa je potrebnih nekaj dni čiste Nupo diete, preden boste začutili, da vaše telo porablja to energijo. Ko bo telo namesto ogljikovih hidratov kot primarni vir energije začelo uporabljati maščobe, boste morda opazili, da imate manj energije.
Prvi teden Nupo diete – kaj lahko pričakujete?

Prebral sem in slišal, da 800 kcal ni zdravo

Če jeste običajno hrano, to drži. Tako drastično pomanjkanje energije ne bi bilo zdravo, saj vam manj kot 1300 kcal običajne hrane ne more zagotoviti potrebnega prehranskega profila. Z Nupo pa boste v šestih shakih vsak dan dobili vsa potrebna hranila, zato ste lahko brez skrbi!

Ali ne morem namesto tega vzeti kar vitaminov?

Ne. Poleg esencialnih vitaminov in mineralov so za optimalne pogoje za izgubo telesne teže potrebne tudi esencialne maščobne kisline, vlaknine in beljakovine, ki jih vitaminske tablete ne vsebujejo.

Ali lahko 1–2 dietna shaka nadomestim s ploščico za nadomestitev obroka ali pripravljenim napitkom One Meal?

Ne. Nupo dieta nadomešča vse obroke, izdelki Nupo One Meal pa samo enega. Ploščice in pripravljeni napitki One Meal so primerni za uporabo po Nupo dieti, ko prehajate nazaj na običajno prehrano, saj takrat mnogi težko sledijo vnosu kalorij. Izdelki One Meal lahko nadomestijo enega ali dva od treh glavnih obrokov in zagotovijo, da telo v enem obroku s približno 200 kcal dobi vse, kar potrebuje. Ker so namenjeni za uporabo po izgubi telesne teže, vsebujejo več ogljikovih hidratov kot Nupo dieta. Če izdelke One Meal uporabljate kot nadomestek za dieto, vaše telo zato ne bo moglo preiti v ketozo. Ketoza za izgubo telesne teže ni nujna, vendar jo pospeši, poleg tega pa vzbuja občutek sitosti. Zaradi nje se torej pogosteje počutite bolj siti, kar je zlata vredno. En One Meal vsebuje enako količino kalorij kot dva dietna shaka, vendar ju zaradi različnih hranilnih vrednosti ne more nadomestiti.

Trije nasveti, če Nupo kombinirate z večerjo

  1. Pred večerjo poskusite potešiti lakoto, da se ne boste prenajedli. Približno pol ure pred večerjo lahko na primer popijete dietni shake ali vzamete dve kapsuli Slim Boost - Fill My Tummy, da boste imeli večji občutek sitosti.
  2. Izogibajte se ogljikovim hidratom.
  3. Med obrokom pijte veliko vode. Med dieto se v telesu sproščajo odpadne kemikalije in nakopičeni toksini, ki jih je treba izločiti. Za to poskrbimo tako, da pijemo veliko tekočin brez kalorij.
Nazaj na spletni dnevnik