Dieta 2:5
Izguba teže Izguba teže 10kg+ Vzdrževanje teže

Dieta 2:5

Dieta 2:5
Vsi smo že slišali za dieto 5:2, pri kateri se pet od sedmih dni v tednu prehranjujete normalno, zadnja dva dneva pa zaužijete minimalno količino kalorij (ženske 500 kalorij in moški 600 kalorij). Mi pa vam predlagamo dieto 2:5, ki je, kot že ime pove, obrnjena dieta 5:2. Pet od sedmih dni se namreč držite Nupo diete (približno 800 kalorij na dan), preostala dva dneva pa se prehranjujete kot običajno.

Zakaj izbrati dieto 2:5?

Dieta 2:5 je bolj učinkovita, saj, kot že omenjeno, pet od sedmih dni zaužijete malo kalorij. Ta dieta je namenjena vsem tistim, ki se želijo znebiti odvečne teže, vendar se dvakrat na teden še vedno želijo prehranjevati kot običajno in z družino in prijatelji uživati v obrokih.

Kako deluje dieta 2:5?

Količina vnesenih kalorij, ko jeste »kot običajno«, se seveda razlikuje od posameznika do posameznika. Priporočamo zdravo in raznoliko prehrano, pri kateri vsak obrok vsebuje veliko zelenjave, sadja in beljakovin. Izberite polnozrnate nadomestke ogljikovih hidratov (na primer rjavi riž namesto belega riža) z veliko vlakninami ter, kolikor se le da, zmanjšajte vnos sladkorja in sladkarij. Naj bo dnevni vnos kalorij pri ženskah približno 2000 kalorij in pri moških približno 2500 kalorij. Če bo ob »običajnih« dnevih vaša prehrana zdrava in uravnotežena, boste z njo lažje nadaljevali tudi takrat, ko boste z dieto 2:5 končali in sami skrbeli za svojo prehrano vseh sedem dni v tednu. Tistih pet dni, ko je vaš vnos kalorij minimalen, upoštevajte Nupo dieto VLCD (zelo nizkoenergijska dieta), pri kateri vsak dan spijete šest shakov. Z njimi boste svojemu telesu zagotovili vse potrebne vitamine, minerale, prehranske vlaknine, beljakovine itd. in ohranili vnos približno 800 kalorij na dan.

Dieta 2:5 z Nupo

Nupo dietni izdelki so kot nalašč za dneve, ko želite zmanjšati vnos kalorij, saj vam pomagajo nadzorovati število zaužitih kalorij, pa še glede nakupovanja živil in kuhanja vam ni treba skrbeti. Vaša edina skrb je, kateri okus Nupo dietnega shaka si boste privoščili kot naslednji obrok. Nupo dieta popolnoma poskrbi za vašo prehrano, saj zagotavlja, da čez dan dobite vsa potrebna hranila in da je vaš vnos kalorij minimalen. Enostavna rešitev, ki s šestimi obroki na dan nadomesti vašo dnevno prehrano. Nupo dieta vsebuje vse vitamine in minerale, ki jih mora vključevati vaša prehrana. Med Nupo dieto je pomembno, da pijete veliko tekočine – vsaj 2–3 litre vode na dan. Če želite prebrati več o naši Nupo dieti, kliknite tukaj.
Nazaj na spletni dnevnik