Dieta 5:2
Izguba teže Izguba teže 5-10kg Vzdrževanje teže

Dieta 5:2

Dieta 5:2

Dieta 5:2 je poseben pristop k hujšanju, pri katerem pet dni na teden jeste kot običajno, zadnja dva dni pa se postite (ženske zaužijejo 500 kalorij, moški pa 600 kalorij na dan). Priporočamo vam, da v postnih dneh uporabljate izdelke iz linije Nupo dieta ali Nupo One Meal in z njimi ohranjate vnos med 500 in 700 kalorij na dan.

Zakaj dieta 5:2?

Mnogi se za to dieto odločijo, ker jo je mogoče prilagoditi posameznikovim vsakodnevnim navadam. Pri tej dieti ni določenih pravil o tem, kaj in kdaj lahko jeste. Pazite le, da v dveh dneh, ko se postite, ne presežete meje vnosa kalorij. Ostalih pet dni se lahko prehranjujete kot običajno.

Kako deluje ta dieta?

V petih običajnih dneh lahko uživate svojo običajno prehrano, ki se seveda razlikuje od posameznika do posameznika, zato vam priporočamo zdravo, uravnoteženo prehrano, pri kateri je vsak obrok sestavljeni iz sadja, zelenjave in beljakovin. Izberite polnozrnate nadomestke ogljikovih hidratov (na primer rjavi riž namesto belega riža) z veliko vlakninami ter kolikor se le da zmanjšajte vnos sladkorja in sladkarij. Ženske naj bi zaužile okoli 2000 kalorij, moški pa okoli 2500 kalorij. Če se boste ob »običajnih« dnevih prehranjevali zdravo in uravnoteženo, boste s tem lažje nadaljevali tudi po koncu diete 5:2. Med postnima dnevoma lahko poskusite Nupo dieto, pri kateri popijete šest izdelkov iz linije Nupo dieta na dan, ali pa poskusite izdelke iz linije Nupo One Meal in Nupo proteinske ploščice. Ob postnih dnevih lahko zaužijete dva izdelka iz linije One Meal in eno Nupo proteinsko ploščico. Ne glede na to, ali izberete izdelke iz linije Nupo dieta ali Nupo One Meal, boste dobili vsa potrebna hranila, beljakovine, vlaknine, vitamine in minerale, ter vnos kalorij ohranili pri približno 500–700 kalorijah na dan.

Dieta 5:2 z Nupo

Nupo dieta VLCD, linija izdelkov One Meal in Nupo proteinske ploščice so odlična izbira v postnih dneh, saj tako lažje nadzorujete vnos zaužitih kalorij. Vaša edina skrb je, kateri okus si boste privoščili kot naslednji obrok. Izbirate lahko med izdelki iz linije Nupo dieta VLCD in linije One Meal: Izdelki iz linije Nupo dieta vključujejo juhe, shake in ovsene kaše. Na dan lahko zaužijete 6 izdelkov iz linije Nupo dieta, kar pomeni približno 700 kalorij na dan. Tovrstni izdelki vsebujejo vse potrebne vitamine, minerale in hranila, ki jih vaše telo vsakodnevno potrebuje. Pri Nupo dieti je pomembno, da popijete najmanj 2–3 litre vode na dan. Izdelke iz linije One Meal sestavljajo ploščice, RTD shaki in palačinke. Če zaužijete dva izdelka One Meal in eno naših okusnih Nupo proteinskih ploščic, dnevni vnos kalorij ohranjate pri približno 500–600 kalorijah. Izdelki One Meal, s katerimi nadomestite običajne obroke, vsebujejo hranila, vitamine in minerale, ki jih vaše telo potrebuje pri vsakem obroku. Izbira med izdelki iz linije Nupo dieta in One Meal v času posta je popolnoma prepuščena vam. Izdelke One Meal lahko za nadomestitev obroka uporabljate tudi ob »običajnih« dnevih, na primer, če ste pozabili na kosilo ali preskočili zajtrk, da bi pravočasno prišli v službo. Nupo proteinske ploščice lahko ob »običajnih« dnevih uživate tudi kot prigrizek ali okrepčilo po vadbi.
Če želite izvedeti več o naši Nupo dieti, kliknite tukaj. Če se bolj nagibate k liniji izdelkov One Meal, kliknite tukaj.
Nazaj na spletni dnevnik