Dokumentacija

Temelji Nupo dietne prehrane stojijo na treh ključnih stebrih, ki uporabnikom zagotavljajo ustrezno prehrano v času varne in dolgotrajne izgube prekomerne telesne teže:

  • hranljiv prašek,
  • sistem polj in
  • več kot 56 kliničnih študij v obdobju 30 let.

Že vse od leta 1981 raziskovalne skupine za debelost v bolnišnici Hvidovre v številnih preglednih skupinah neprekinjeno razvijajo in raziskujejo Nupo izdelke ter tako Nupo dieto postavljajo na prvo mesto kot najboljše dokumentirano zelo nizko energijsko dieto na svetu.

Študije so pokazale, da hitreje in več prekomerne teže kot izgubite, lažje in učinkoviteje pridobljeno težo tudi obržite. Druga večja mednarodna študija je prikazala, da ljudje, ki prekomerno telesno težo izgubijo z dieto v prahu, lažje in v večjem odstotku (po kg) obdržijo pridobljeno telesno težo naslednjih 5 let v primerjavi s posamezniki, ki so se držali standardne diete.

(Vir: A. Astrup, Rossne S, Lessons from obesity management programmes: Greater initial weight loss improves long-term maintenance. Obes Rev. 2000 May; 1(1): 17-9 )

Preberite si več o znastveni dokumentaciji zadnjih 20 let.

Strokovnjaki o Nupo prehrani

Nove raziskave kažejo, da je hitra dieta dejansko najboljša metoda za dolgotrajno izgubo prekomerne telesne teže. Nova raziskava ugotavlja tudi, da razumne hitre diete in hitra izguba prekomerne telesne teže delujejo učinkoviteje za dolgotrajni uspeh kot počasna izguba prekomerne telesne teže.


- Susan Roberts (Profesorica Nutricizma na Univerzi Tufts, Boston, ZDA)


"Nupo dieta je izjemno dobro dokumentirana dieta za dosego hitre in siginifikantne izgube prekomerne telesne teže."


- Ginny Rhodes (Predsednica Združenja kliničnih dietetikov)


"Nupo dieta zagotovi hitro izgubo prekomerne telesne teže brez stranskih učinkov, povezanih s podhranjenostjo. Posameznik lahko z Nupo dietno prehrano doseže signifikantno izgubo odvečnih kilogramov. "

- Per B. Mikkelsen (mag. znanosti v Nutricizmu)

 

Preberite si vso Nupo znanstveno dokumentacijo

 

All you need